Lewis

Het derde seizoen Lewis gaat van start

VRT1 - vrijdag 8 oktober om 20:40

© phototele.com
Detective Inspector Robert Lewis en zijn jonge assistent DS James Hathaway uit de Britse politieserie Lewis mogen in deze eerste aflevering van het derde seizoen weer op pad. Ze hopen ook deze week een misdaad op te lossen in de omgeving van Oxford.

Het is in dit derde seizoen Lewis weer peentjes zweten voor de detective en zijn assistente. Een jonge vrouw wordt namelijk brutaal vermoord met een antieke Perzische spiegel. Bij het lijk ligt een met bloed doordrenkt papiertje met het woord 'Uqbara' erop. De spiegel was ontvreemd uit het kantoor van Hamid Jassim, docent vergelijkende godsdienstwetenschappen aan de universiteit van Oxford. Je begrijpt: de vraagtekens stapelen zich op!

Oxford

Het slachtoffer is bekend: Marina Hartner, een Tsjechische vrouw die onlangs in Oxford is aangekomen. Uit onderzoek blijkt dat ze de avond voor haar dood nog seks heeft gehad en een spoor op een datingsite op haar computer leidt naar... Norman Deering, een gerespecteerde universiteitsprofessor. Maar is hij ook de dader? Tijd voor Robert Lewis (Kevin Whately) en James Hathaway (Laurence Fox) om dat uit te zoeken.

Meer over