Lewis

Heeft Anna Chancellor een moord gepleegd in misdaadserie Lewis?

RTL 8 - donderdag 26 januari om 20:28

© ITV
De leider van een noodlijdende organisatie voor hoogbegaafde kinderen wordt vermoord. Daarna vallen er nog meer slachtoffers. Lewis en Hathaway onderzoeken in deze aflevering van Lewis of er een verband is met de Noord-Ierse burgeroorlog.

Er vallen ditmaal nogal wat doden in Lewis. Het titelpersonage en zijn collega Hathaway gaan op zoek naar een moordenaar die wel raad weet met de gifbeker. Het eerste slachtoffer: Andrea De Ritter. Ze leidde een organisatie voor hoogbegaafde kinderen, en haar naam duikt op in een boek over de Noord-Ierse burgeroorlog. Anna Chancellor speelt een van de verdachten.

Anna Chancellor

Dit is overigens gesneden koek voor deze karakteractrice, die in bijna elke Britse politieserie en misdaadserie wel eens is komen opdraven. Ook voor kostuumdrama’s draait ze haar hand niet om. Haar liefde voor dit genre zit haar als verre achternicht van schrijfster Jane Austen in het bloed. Het was voor haar dan ook een extra grote eer toen ze in de tv-bewerking van haar oudtantes Pride and prejudice mocht spelen.

Meer over