Lewis

Lewis staat voor een vreemde zaak over moord of zelfmoord

RTL 8 - donderdag 25 augustus om 20:28

© ITV
Een vrouw hangt dood in haar huis. Zelfmoord, denkt iedereen in Lewis, behalve de inspecteur (Kevin Whately) zelf. Want waarom zou een gelukkig getrouwde moeder van twee kinderen zich van het leven beroven?

Tijdens het onderzoek ondervindt Lewis nogal wat weerstand van zijn chef, die wil dat hij het onderzoek staakt. Lewis (Kevin Whately) snapt echter niet waarom zij zich van het leven zou beroven: ze is getrouwd met een geslaagde opticien, heeft twee schatten van kinderen en een leuke vriendenkring. Eenmaal aan het graven geslagen stuit de speurder op nogal wat geheimen.

Want was het huwelijk van Rachel Mallory wel zo goed, en was ze wel wie ze zei te zijn? Gelukkig is er een excentrieke professor (John Wood) die de helpende hand wil toesteken. Al verlangt hij voor zijn hulp wel een wederdienst. (HH)

Kevin Whately
Kevin Whately speelt de rol van Lewis al zo'n beetje zijn hele professionele leven. Aanvankelijk begon zijn personage als het volkse hulpje van de cultureel onderlegde Morse (John Thaw) in de gelijknamige dramaserie. Na het overlijden van de rechercheur kwam deze serie in 2000 ten einde. Maar Lewis kwam terug, in 2006. Ditmaal was hij de hoofdspeurder en kreeg hij een jong hulpje in de persoon van James Hathaway. Ook van Lewis zijn er alweer acht seizoenen opgenomen.

Meer over