Liefde voor het landgoed

Jeanne Kamerlingh Onnes opent de deuren van kasteel Vosbergen in Liefde voor het Landgoed

NPO 1 - vrijdag 24 mei om 20:33

© MAX
Het is druk op Huys ten Donck in Ridderkerk, want het is in deze aflevering van Liefde voor het Landgoed tijd voor de jaarlijkse Donckse fair. Jonkvrouw Catharina Groeninx van Zoelen en de vele vrijwilligers zorgen ervoor dat het evenement op rolletjes loopt.

Het is zomer en dat betekent dat er op veel buitenplaatsen activiteiten plaatsvinden. Zo ook op Het Huys ten Donck in Ridderkerk. Hier gaan de poorten open voor bezoekers tijdens de Donckse fair. Jonkvrouw Catharina Groeninx van Zoelen en de vele vrijwilligers zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt.

Jeanne Kamerlingh Onnes

Ook op kasteel Vosbergen in Heerde zijn bezoekers welkom, want er is een openluchtbioscoop. Beheerster Jeanne Kamerlingh Onnes vertelde bij Omroep Gelderland dat dergelijke evenementen belangrijk zijn als bron van inkomsten om het landgoed te kunnen beheren.

Bovendien wil zij het verhaal van Vosbergen delen met bezoekers. “Het is mooi als mensen belangstelling hebben voor het landgoed. Dat draagt bij aan de instandhouding van dit stukje cultureel erfgoed.”

Wanneer is Liefde voor het Landgoed op televisie te zien?

Liefde voor het Landgoed is iedere vrijdag vanaf 20:33 uur te zien bij MAX op NPO1.

Meer over