Liever verliefd

Miryanna van Reeden kan niet kiezen in Liever verliefd

NPO 3 - woensdag 28 december om 20:25

© ftp2.kinopolska.pl
De ene man is ontzettend lief, de ander een goddelijke verschijning. Maar voor welke moet je kiezen? Voor die keuze staat Miryanna van Reeden in de komedie Liever verliefd.

In de eerste scène van Liever verliefd is te zien hoe Anna (Miryanna van Reeden) dolgelukkig op een groot jacht ligt, samen met Dirk, haar laatste verovering. Anna denkt in deze vent eindelijk de ware te hebben gevonden, maar daarin vergist ze zich. Dirk besluit namelijk aan het einde van hun vakantie toch maar terug te gaan naar zijn vrouw en kinderen.

Chris Zegers

Gedesillusioneerd en vastbesloten vanaf nu een celibatair leven te leiden, keert Anna terug naar Amsterdam. Daar kan ze nog geen blokje om met haar vriendin (Elle van Rijn) of Cupido weet haar met zijn pijlen te vinden.

Na een ongelukje maakt ze kennis met de stoere bouwvakker Rob (Chris Zegers), die haar uitnodigt voor een etentje. Nog diezelfde avond danst Anna door de regen met de romantische pianist Sander (Romijn Conen).

Zo besluit je dat je helemaal klaar bent met mannen, zo kom je op een dag twee droomexemplaren tegen. In Liever verliefd Anna wil Sander en Rob het liefst allebei ‘houden’, maar dat kan natuurlijk niet. En om de boel nog wat ingewikkelder te maken: Rob en Sander zijn huisgenoten.

Liever verliefd

Holland Film, de organisatie die Nederlandse films in het buitenland promoot, koos Liever verliefd als Nederlandse inzending voor de Oscars. Producenten Johan Nijenhuis en Alain de Levita besloten hun film terug te trekken. 

Zij vonden dat het oorlogsdrama De tweeling die eer verdiende. Dat hadden ze goed gezien: De tweeling werd genomineerd voor de Oscar voor beste buitenlandse film.

Meer over