Life of Pi

De indrukwekkende film Life of Pi te zien op SBS9

SBS 9 - dinsdag 15 augustus om 20:30

© 20th Century Fox Netherlands
Een man en een tijger die samen vastzitten op een klein reddingsbootje. Dat moet wel verkeerd uitpakken zou je denken. In Life of Pi zie je of dat daadwerkelijk ook zo is.

Deze verfilming van de roman van Yann Martel vertelt het wonderlijke verhaal van Piscine, afgekort Pi (Suraj Sharma). Hij groeit op in de Indiase stad Pondicherry, waar zijn ouders een dierentuin runnen.

Life of Pi

Als Pi zeventien is, verkopen zijn ouders hun land om met het hele gezin en alle dieren naar Canada te emigreren. Het schip waarmee de familie daarheen reist, vergaat tijdens een storm en alle opvarenden komen om het leven. Op twee na: Pi en de Bengaalse tijger Richard Parker. Ze dobberen met z’n tweeën op zee in een reddingssloep.

Een onhoudbare situatie, maar toch ontstaat er in Life of Pi een innige band tussen roofdier en mens.

Oscar

Life of Pi is vooral op visueel vlak indrukwekkend: alles ziet er prachtig uit, met de levensecht geanimeerde tijger voorop. Nederlander Erik-Jan de Boer was verantwoordelijk voor de special effects, hij werd daarvoor bekroond met een Oscar.

Die Oscar kwam alleen wel te laat voor De Boer en het bedrijf waar hij werkte. Twee weken voor de Oscaruitreiking ging specialeffectsstudio Rhythm & Hues failliet. Een van de redenen voor dat faillissement: De Boer en zijn team deden veel onbetaald werk voor Life of Pi. Regisseur Ang Lee bedankte de mensen van Rhythm & Hues niet eens in zijn speech bij de Oscars.

Meer over