Light of My Life

Casey Affleck wil zijn dochter te beschermen in Light of My Life

CANV - zaterdag 10 juni om 22:00

© Black Bear Productions
Light of My Life is een spannend survivaldrama over een vader die zijn dochter meeneemt naar de bossen nadat een dodelijke pandemie de wereld treft.

Of ze de laatste vrouw op aarde is, weet haar vader (Casey Affleck, die ook het scenario schreef en de film regisseerde) niet zeker, maar veel kan het toch niet schelen.

Light of My Life

Zijn dochter Rag (Anna Pniowsky) lijkt de enige overlevende van een pandemie die enkel vrouwen trof. Nu kan ze met haar kortgeknipte haren en wijde kleding nog doorgaan voor een jongen, maar haar vader weet dat dat niet lang meer kan duren.

Daarom zwerven ze al kamperend door het kille, natte landschap. Ze blijven nooit lang op een plek, dat is niet veilig; wie weet waar mannen toe in staat zijn als ze ontdekken dat Rag een vrouw is.

Light of My Life is tegelijkertijd een film over overleven in een grimmige wereld die uit balans is en een teder, liefdevol verhaal over een vader die zijn dochter ondanks die omstandigheden een zo goed mogelijke opvoeding wil geven in de hoop dat dingen later beter zullen zijn.

Casey Affleck

Light of My Life begint met een openingsscène van twaalf minuten zonder montage, waarin Casey Affleck een verhaal vertelt voor het slapen gaan.

In een interview bij de talkshow Jimmy Kimmel Live vertelde Affleck dat het maar liefst acht uur duurde om de scène te filmen.

Alleen kon hij daarvan niet de schuld geven aan zijn crew, hij was telkens zelf degene die een fout maakte. Aan Anna Pniowsky, die zijn dochter speelt, lag het zeker niet. Ze kende niet alleen haar eigen tekst uit haar hoofd, maar ook de tekst van Affleck.

Meer over