Spoorloos

Lijkt Mariana op haar moeder?

NPO 1 - maandag 13 januari om 21:25

© KRO-NCRV
Derk Bolt gaat in Colombia op zoek naar de moeder van de 36-jarige Mariana. Die wil, na een bewogen leven waarin ze zelf op haar achttiende moeder werd, graag weten of ze karaktertrekjes heeft geërfd van haar ouders.
De 36-jarige Mariana heeft een bewogen leven achter de rug. Nu het beter met haar gaat, is voor haar de tijd aangebroken om op zoek te gaan naar haar roots. Ze heeft Spoorloos gevraagd haar hierbij te helpen. Mariana werd geboren in Colombia en geadopteerd door Nederlandse ouders. Ze had een gelukkig jeugd, maar toen ze ging puberen veranderde dat. Het contact met haar adoptie-ouders verslechterde en tot overmaat van ramp werd Mariana zwanger. Nadat ze op achttienjarige leeftijd beviel van een dochter, nam ze zich voor verantwoordelijk te gedragen. Nu ze haar eigen dochter heeft grootgebracht, wil Mariana weten of zij zelf op haar ouders lijkt en van wie ze bepaalde karaktertrekjes heeft geërfd. Derk Bolt gaat in Colombia op zoek naar Mariana’s moeder.

Colombia

Namens Spoorloos bezocht Derk Bolt Colombia al talloze keren, maar zijn bezoek aan het land in 2017 zal de programmamaker nooit vergeten. Toen werd hij, samen met cameraman Eugenio Follender, een week lang ontvoerd door de Colombiaanse guerrillabeweging ELN. Gelukkig liep het goed af voor het duo, maar Bolt bezoekt het land nu toch met een ander gevoel dan voorheen. Aan de NOS vertelde hij dat de ontvoering invloed heeft op zijn werkwijze. "Als iemand vroeger zei dat het gevaarlijk was, dacht ik: nou dat zien we wel, ik ga zelf wel even kijken. Nu blijf ik eerder gewoon in de auto zitten."

Meer over