Line of Duty

Agent Aaron Eckhart zit in de penarie en gaat viraal in Line of Duty

RTL 7 - donderdag 25 januari om 20:27

© filmdepot.nl/api
Een politieagent achtervolgt tegen de bevelen in een kidnapper. Als het mis gaat zit hij behoorlijk in de penarie. Online wordt gretig meegekeken terwijl hij zijn fouten goed probeert te maken.

In een tijd waarin de Amerikaanse politieman geen best imago heeft, tracht deze actiefilm toch weer een ouderwetse held van hem te maken. 

Line of Duty

Een wetshandhaver nota bene, die niet volgens de regels opereert. In Line Of Duty trekt Frank Penny (Aaron Eckhart) stoer zijn eigen plan en redt hij levens met z’n blote knuisten, de nodige shoot-outs en autowrakken achterlatend. Natuurlijk.

Hij wordt daarbij gefilmd door een jonge internetreporter die eveneens aan de morele regels van het vak rammelt, maar die zich óók als een echte heldin ontpopt voor haar vele, naar actie hongerende volgers.

Aaron Eckhart

Line of Duty heeft al met al een van de pot gerukt verhaal, dat vooral staande houdt vanwege het aardige acteerwerk van Aaron Eckhart. Verder zou geen politieagent in het echte leven wegkomen met deze malligheden.

Het werk van de politie ligt tegenwoordig sowieso meer onder de loep en, net als in de film, speelt het filmen van agenten daar een grote rol in. Eckhart vindt dat het werk van de politie daarvoor lastiger is geworden.
“Dat is eigenlijk het hele thema van de film. Tegenwoordig is iedereen zo druk bezig met het filmen van politieagenten, dat ze vergeten dat ze ook zouden kunnen helpen.”

Meer over