Lion

Tranentrekker Lion met Nicole Kidman maakt zijn opwachting op FilmBox

Filmbox - maandag 27 juni om 20:30

Heb je zin in een fijne tranentrekker? Schakel dan vanavond om 20:30 uur over naar FilmBox voor Lion. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Saroo, die op zoek gaat naar zijn roots.

Lion-hoofdkarakter Saroo groeit op in een dorpje in India. Zijn ouders hebben het niet breed, maar ze zijn wel gelukkig. Als Saroo vijf is, gaat hij met zijn oudere broer op pad, maar hij had nooit kunnen beseffen wat er daar gebeurt. Onderweg raakt hij namelijk zijn broer kwijt en belandt het pas vijfjarige jongetje in zijn eentje aan boord van een passagierstrein. Die trein brengt hem naar de metropool Calcutta, zo'n 1600 kilometer van zijn huis vandaan.

Lion

De jonge Saroo (Sunny Pawar) zwerft wat door de stad en komt uiteindelijk in een weeshuis terecht. Niet veel later adopteert een Australisch stel hem. Bij John (David Wenham) en Sue (Nicole Kidman) heeft Saroo een gelukkige jeugd. Toch wordt hij - als hij volwassen is - (Dev Patel) steeds nieuwsgieriger naar wie zijn echte ouders zijn. En dus start hij een zoektocht. Maar de vraag is: weet hij ook de antwoorden te vinden die hij graag wil hebben?

Lion is maandag 27 juni om 20:30 uur te zien op FilmBox. Benieuwd wat die tv-zender nog meer te bieden heeft? Je leest er hier alles over.

Meer over