Lionheart

Jean-Claude Van Damme vecht voor een goed doel in Lionheart

RTL 7 - zaterdag 20 april om 22:57

© Pro7.
Jean-Claude Van Damme deserteert in Lionheart uit het Vreemdelingenlegioen om de vrouw van zijn overleden broer te helpen.

Als Lyon Gaultier (Jean-Claude Van Damme) hoort dat zijn broer tijdens een mislukte drugsdeal is vermoord, reist hij meteen naar Amerika om daar het gezin van zijn schoonzus te helpen.

Lionheart

Voor hij naar Amerika kan reizen, deserteert Lyon uit het Franse Vreemdelingenlegioen. Eenmaal in de VS moet Lyon aan geld zien te komen. Voor zichzelf, maar ook voor zijn schoonzus en haar gezinnetje. Daarom gaat de spierbonk in Lionheart meedoen aan illegale gevechten. Dat levert een aardig zakcentje op.

Ondertussen is het Vreemdelingenlegioen niet van plan hem zomaar te laten gaan.  

Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Van Damme is een van de weinige Belgische acteurs die zijn doorgebroken in Hollywood. In 1988 was hij te zien in de obscure lowbudgetfilm Bloodsport. Daardoor werd Van Damme vanuit het niets opeens een ster. Daarna scoorde hij tot en met de jaren 90 hit na hit. 'The muscles from Brussels' werd in die tijd in een adem genoemd met actiehelden als Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger. 

De laatste jaren is het grote publiek hem een beetje uit het oog verloren, maar Van Damme heeft nog steeds over de hele wereld een vaste schare fans. Dankzij de films JCVD en The Expendables 2 beleefde de acteur een kleine comeback.

Meer over