Little Miss Sunshine

Little Miss Sunshine was een behoorlijk succes in de bioscoop. en het scenario en acteur Alan Arkin (opa) werden beloond met Oscars. Pijn, een belangrijk bestanddeel van elke zwarte comedy is genoeg aanwezig in deze charmante film.

De 7-jarige Olive (Abigail Breslin) wint een lokale schoonheidswedstrijd. Een klein wonder: het wat mollige, brildragende meisje is de enige deelneemster die niet wordt gediskwalificeerd en nu mag ze meedoen aan de grote Little Miss Sunshineverkiezing.

American road trip
Haar hele, maffe familie wordt in een busje gepakt en gaat op weg naar Californië voor een onvervalste 'American road trip'. Vader (Greg Kinnear) is een totaal mislukte mental coach, moeder (Toni Collette) staat onder zware druk om het gezin draaiende te houden, opa is een dansleraar verslaafd aan heroïne, haar oom een suïcidale homo en haar broer zegt al maanden niets meer.

Met zo’n gezelschap kan een film al niet meer mislukken. Het sterkste van Little Miss Sunshine zijn de stille grappen. Vooral Steve Carell als de homoseksuele oom is hilarisch triest zonder iets te hoeven zeggen.

Reageren