Live and Let Die

Roger Moore kruipt voor de allereerste keer in de huid van James Bond in Live and Let Die

RTL 7 - donderdag 30 november om 20:27

© ARD
Na vijf keer Sean Connery, een keer George Lazenby en nog een zesde keer Sean Connery is er in Live and Let Die een nieuwe James Bond: Roger Moore.

Na de moorden op drie Britse geheim agenten kan MI6 niet stil blijven zitten. M stuurt James Bond (Roger Moore) naar New York om de boel uit te zoeken.

Live and Let Die

In the Big Apple komt erachter 007 dat onderwereldfiguur Mr. Big (Yaphet Kotto) wel eens achter de moorden zou kunnen zitten. Ook ontdekt hij een band tussen Mr. Big en ene Dr. Kananga, de geheimzinnige eigenaar van een eilandje in het Caraïbisch gebied.

Zijn onderzoek leidt Bond naar dat eilandje, maar ook naar New Orleans. En passant heeft hij aanvaringen met de gevaarlijke voodoopriester Baron Samedi (Geoffrey Holder) en Tee Hee (Julius Harris), een schurk met een haak op de plek waar zijn hand zou moeten zitten.

Een Bondfilm is niet compleet zonder Bondgirl. In Live and Let Die is dat de verleidelijke tarotkaartenlegster Solitaire (Jane Seymour).

Roger Moore

Roger Moore deed niet al zijn stunts in Live and Let Die zelf. En dat is maar goed ook. Stuntman Ross Kananga (de schurk in de film is naar hem vernoemd) moest de scène waarin James Bond over de ruggen van krokodillen rent om te vluchten zes keer overdoen. De eerste vijf keer viel hij.

"De producenten bleven maar nieuwe kleding bestellen in Londen," vertelde hij: "De krokodillen beten in alles wat ze maar te pakken konden krijgen als ik in het water viel, ook in schoenen. Dat leverde me 193 hechtingen in mijn benen en in mijn gezicht op."

Meer over