Live Free or Die Hard: John McClane is niet kapot te krijgen

Bruce Willis werd in de jaren 80 en 90 wereldberoemd dankzij de Die Hard-films. Na de derde, in 1995, bleef het jarenlang stil rond Willis' personage John McClane. Tot hij in 2007 zijn comeback maakte in Live Free or Die Hard.

Die Hard is onlosmakelijk verbonden met de naam Bruce Willis. Willis kroop al vijf keer in de huid van agent John McClane, die het steevast moet opnemen tegen gevaarlijke gekken.

Live Free or Die Hard

Live Free or Die Hard uit 2007 is de vierde film in de reeks. Deze keer hebben terroristen een aantal Amerikaanse overheidscomputers gehackt. Alle sporen lijken naar de jonge hacker Matt (Justin Long) te leiden. Tot John McClane bij hem op de stoep staat om hem een lesje te leren.

Dan blijkt dat Matt onschuldig is. Dat niet alleen: de echte daders zijn ook nog eens zo brutaal geweest Johns dochter te ontvoeren. Wie John McClane een beetje kent, weet dat dat een slecht idee is. Samen met Matt gaat hij op pad om zijn dochter te bevrijden en de ontvoerders betaald te zetten.

Tienersterretjes

Justin Long speelt de rol van hacker Matt. Het had niet veel gescheeld of Justin Timberlake had die rol gespeeld. Timberlake is niet het enige (ex-)tienersterretje dat bijna in Live free or Die Hard te zien was: Britney Spears en Jessica Simpson deden allebei auditie voor de rol van John McClanes dochter Lucy.

Meer over:

Reageren