Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Jason Statham en zijn vrienden hebben een grote schuld in Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Viaplay TV - zondag 3 maart om 20:31

© Turner
Lock, Stock and Two Smoking Barrels is de debuutfilm van regisseur Guy Ritchie. Zijn stijl was al meteen duidelijk te zien.

Lock, Stock and Two Smoking Barrels gaat over vier vrienden Eddy (Nick Moran), Tom (Jason Flemyng), Soap (Dexter Fletcher) en Bacon (Jason Statham).

Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Eddy lijkt op het eerst gezicht een prima pokeraar, waardoor de vier heren besluiten allemaal 25.000 pond in te leggen, zodat Eddy mee kan doen aan een illegale high-rollergame.

Hij blijkt in Lock, Stock and Two Smoking Barrels alleen niet zo goed als ze dachten en de vrienden zitten plotseling met een schuld van 500.000 pond. Oeps!
Tot overmaat van ramp wordt het pokertoernooi gerund door Hatchet Harry (P.H. Moriarty), een gewetenloze crimineel. Ze moeten de 500.000 pond binnen een week terugbetalen, anders ziet hun toekomst er niet rooskleurig uit.

Dit wordt pijnlijk duidelijk tijdens de vele bedreigingen aan het adres van de heren. Eddy, Tom, Soap en Bacon duiken het criminele circuit in om het geld bij elkaar te sprokkelen, maar dat zorgt voor een kettingreactie aan problemen.

Jason Statham

Voor een aantal acteurs waren hun rollen niet zo ver verwijderd van hun echte leven. Zo was Jason Statham, die hier zijn filmdebuut maakt, ooit net als zijn personage een straatverkoper. 

Zijn mede-filmdebutant Vinnie Jones speelt in de film een behoorlijk gewelddadig personage. Op de eerste filmdag was hij net vrijgelaten uit voorlopig hechtenis nadat hij een buurman in elkaar had geslagen. 

Aangezien veel van de acteurs zo goed in de criminele wereld van Lock, Stock and Two Smoking Barrels pasten, grapte Jason Flemyng dat hij de chicste persoon op de set was omdat alle andere een stafblad hadden. 

Meer over