Franse topregisseur

Lola van Jacques Demy op TV5MONDE

TV5MONDE sluit haar ode aan Jacques Demy af met de klassieker Lola, de eerste lange speelfilm van de regisseur. Anouk Aimée speelt de titelrol.

Het was in eerste instantie de bedoeling dat Lola (1961) een musical zou worden maar Demy kreeg het geld voor een dergelijke dure productie niet bij elkaar. Vandaar dat de regisseur besloot dat de acteurs dan maar gewoon moesten praten.

Michel Legrand

Op de muziek werd niet bezuinigd, die is van de hand van de onlangs overleden Michel Legrand, een grootheid die werkte met wereldsterren als Aretha Franklin en Ella Fitzgerald. Legrand kreeg twee Oscars in zijn carrière; voor de muziek die hij maakte voor Summer of 42 en Yentl.

Lola

Lola is alleenstaande moeder en danseres in een cabaret. Op een dag komt ze jeugdvriend Roland weer eens tegen. Roland is intelligent en grappig maar ook verveeld. Wanneer ze elkaar na tien jaar opnieuw ontmoeten, bloeit de liefde die Roland ooit voelde voor Lola weer op. Lola wacht intussen vooral op haar ex, die jaren geleden verdween om zijn fortuin te maken.

Dit is alweer de laatste film in de reeks van Jacque Demy-klassiekers bij TV5MONDE.

Meer over: