London Has Fallen

Gerard Butler heeft het er maar druk mee in actiefilm London Has Fallen

Veronica - woensdag 6 december om 20:25

© Entertainment One Benelux
In Londen Has Fallen, het vervolg op Olympus Has Fallen, komen 's werelds belangrijkste politici in Londen bij elkaar voor de begrafenis van de Britse premier. Voor rouw is geen tijd: in Londen vindt de ene na de andere aanslag plaats.

Nadat hij in Olympus Has Fallen zo'n beetje eigenhandig een aanval op het Witte Huis en de president heeft afgeslagen, is beveiliger Mike Banning (Gerard Butler) wel even aan rust toe. Gewoon, wat tijd doorbrengen met zijn zwangere vrouw (Radha Mitchell).

London Has Fallen

Die tijd krijgt Banning maar nauwelijks. Een telefoontje uit Londen gooit roet in het eten. Het zit zo: de Britse premier is plotseling overleden. President Benjamin Asher (Aaron Eckhart) gaat naar de begrafenis en Banning moet als persoonlijke bodyguard met hem mee.

Het is een drukte van belang in Londen: de belangrijkste politici van de wereld komen naar de Britse hoofdstad voor de uitvaart. Het wemelt er daardoor ook van de beveiligingsmedewerkers. Dat weerhoudt een stel terroristen er niet van om te proberen hun slag te slaan tijdens de plechtigheid. Al die hoogwaardigheidsbekleders op een kluitje; het is toch een soort prijsschieten.

Lukt het Banning om de terroristen te stoppen? Kan hij president Asher op tijd in veiligheid brengen? Je ziet het in London Has Fallen.

Morgan Freeman

Net als in Olympus Has Fallen speelt Morgan Freeman in dit vervolg de rol van vicepresident Allan Trumbull. Om London Has Fallen te promoten haalde de acteur een leuke publiciteitsstunt uit. Hij leende zijn stem aan navigatieapp Waze. En wees nou eerlijk: wie wil zich niet de weg laten wijzen door Morgan Freeman?

In augustus 2019 verscheen Angel Has Fallen, de derde film in de reeks. 

Meer over