Lone Survivor

Mark Wahlberg loopt in een hinderlaag in Lone Survivor

Veronica - vrijdag 25 november om 22:41

© http://www.universumfilm.de/rechtliches/nutzungsbedingungen.html
Lone Survivor is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tijdens de oorlog tegen de taliban gaat het Navy SEALs team 10 op missie 'Operation Red Wings'. De vier SEALs lopen vervolgens in een nietsontziende hinderlaag.

Een kleine elite-eenheid bestaande uit vier Navy SEALs krijgt de opdracht om talibanleider Ahmad Shah op te sporen en te doden. Shah houdt zich schuil in een klein dorp nabij het Hindu Kush gebergte. 

Lone Survivor

De Navy SEALs stellen zich verdekt op en wachten tot de schemering valt. Dan stuiten ze op Afghaanse geitenherders.

De mannen hebben in Lone Survivor drie opties: de herders doodschieten, vastbinden of vrijlaten. Ze kiezen voor het laatste, met de kans dat de Afghanen hen gaan verraden.

Die vrees komt uit en de SEALs raken omsingeld door de taliban. Een gevecht barst los, maar de kans op overleven lijkt zeer gering.

Mark Wahlberg

Lone Survivor is gebaseerd op het gelijknamige boek van Marcus Luttrell, een van de vier Navy SEALs. De titel geeft eigenlijk al een hint: Marcus is de enige die de hinderlaag overleefd heeft.

Acteur Mark Wahlberg speelt de rol van Marcus Luttrell. Om zich voor te bereiden op die rol, wilde Wahlberg Luttrell ontmoeten.

De ex-militair zag dat eerst helemaal niet zitten. Wahlberg wist hem uiteindelijk toch over te halen. De twee hadden een openhartig gesprek over de heftige gebeurtenis.

Meer over