Joseph Gordon-Levitt moet Bruce Willis vermoorden in Looper

10 maart 2023 03:15 | kijktips | Door Esther Hut

© Entertainment One Benelux.
Een huurmoordenaar krijgt zijn doelwitten altijd uit de toekomst opgestuurd. Hij kijkt lelijk op z'n neus als hij op een dag een oudere versie van zichzelf moet omleggen.

In 2074 is tijdreizen geen toekomstmuziek meer. Alleen: het is wel bij wet verboden. Niet iedereen trekt zich daar wat van aan.

Looper

Zo hebben criminelen een leuk trucje bedacht met dat tijdreizen. Als ze iemand willen later vermoorden, sturen ze hem of haar gewoon terug in de tijd.

Daar (of zeg je dan 'toen'?) in het verleden staan huurmoordenaars, zogenaamde Loopers, klaar om het vuile werk op te knappen.

In het jaar 2044 is Joe (Joseph Gordon-Levitt) zo'n Looper. Hij voert zijn werk zonder morren uit. Het betaalt goed, dus waarom zou hij vragen stellen?

Dat gaat goed. Tot Joe op een dag oog in oog staat met een dertig jaar oudere versie van zichzelf.

Hij moet de oude Joe (Bruce Willis) eigenlijk vermoorden, maar hij kan het niet. Sterker nog: de oude Joe ontsnapt. Wat nu?

Joseph Gordon-Levitt

Joseph-Gordon Levitt stak veel werk in zijn rol. Hij wilde goed voor de dag komen als de jonge versie van Bruce Willis.

Hij bestudeerde oude films en Willis om zich zijn bewegingen en manier van praten eigen te maken. Ook hielp de make-upafdeling hem meer op een jonge Bruce te lijken.

Dat werkte. In de scènes in Looper waarin de acteurs samen speelden, zag Bruce Willis echt een jongere versie van zichzelf terug.

Emily Blunt accepteerde haar rol voordat ze het script helemaal had gelezen. Ze was pas halverwege toen ze ja zei.

Dat ze nog niet eens wist wat haar rol zou worden, maakte haar niet uit.

Meer over