Lord of War

Nicolas Cage is handelaar van de dood in Lord of War

RTL 7 - vrijdag 9 februari om 20:27

© Moonlight Films
Nicolas Cage is in Lord of War een wapenhandelaar die over de hele wereld reist om zijn dodelijke goederen aan de man te brengen. Dictators en de grootste criminelen behoren tot zijn klantenkring.

Die handel legt Orlov geen windeieren. Geld, vrouwen, alles wat zijn hartje begeert heeft hij binnen handbereik.

Lord of War

En toch krijgt hij in Lord of War ineens last van zijn geweten. De wapens die hij verkoopt worden nou eenmaal niet alleen voor nobele doeleinden gebruikt.

Uit de wapenhandel stappen blijkt echter een stuk ingewikkelder dan erin verzeild raken. Zeker als hij ook nog eens Interpol achter zich aan krijgt.

Echte wapens

Met Lord of War maakte Andrew Niccol van dit verhaal een intrigerende kruising tussen een gitzwarte komedie én een harde actiethriller. De film is tegelijkertijd een aanklacht tegen de in Amerika bijzonder machtige wapenindustrie.

De makers gebruikten echte wapens voor deze film. Dat bleek goedkoper dan de in de filmindustrie gebruikelijke nepwapens.

Nicolas Cage

De hoofdpersoon in Lord of War is losjes gebaseerd op een bestaande wapenhandelaar: de Russische ex-militair Viktor Bout. Bout stond bekend als de Merchant of Death.

Hij leverde onder meer wapens aan de Colombiaanse verzetsbeweging FARC. In 2008 werd hij gearresteerd.

Nicolas Cage is niet de enige Cage in de film. Zijn zoon Weston Cage Coppola heeft een bijrolletje als helikoptermonteur.

Meer over