Lost in Austen

De 29-jarige Jemima Rooper wilde altijd al actrice worden. „Ik herinner me dat ik op m’n twaalfde met lippenstift ‘Ik wil acteren’ op m’n bed kalkte. M’n moeder vond het vreselijk.” En niet alleen omdat ze het weer moest schoonmaken. „Ze zei: ‘Word alsjeblieft geen actrice. Dokter of advocaat is veel beter.’

Maar ja, ik was enig kind, verzon allemaal verhalen waar ik de hoofdrol in speelde. Ik denk dat ik me gewoon wilde verkleden en gek doen.”

Die drang komt Rooper goed uit in de vierdelige serie Lost in Austen. Hierin speelt ze Amanda Price die in Londen woont en nogal wat liefde tekortkomt. Dan komt ze via een speling van het lot middenin haar favoriete boek terecht: Jane Austens toppunt van romantiek Pride and Prejudice. Ze ruilt van leven met hoofdpersoon Elizabeth Bennet (Gemma Arterton) en Mr. Darcy wordt verliefd op haar. Amanda weet hoe de geschiedenis hoort te verlopen en probeert haar weg te vinden tussen de hoofdpersonen die ze zo goed kent van papier. Gaat Amanda de literatuurgeschiedenis helemaal omgooien in deze Back to the Future in Victoriaans Engeland?

Reageren