Louis

Documentaire Louis (2022) over Louis van Gaal te zien op NPO1

NPO 1 - donderdag 10 november om 21:31

© Doxy/MAX
Heb je nog niet de kans gehad om de documentaire Louis over het leven van Louis van Gaal te bekijken? Schakel dan vanavond over naar NPO1. Omroep MAX zendt het eerste deel uit.

Louis ging dit voorjaar met veel poeha in première in de Nederlandse bioscopen, maar lang hoeven de lineaire tv-kijkers dus niet te wachten. 

Louis (2022)

In de film Louis schetst filmmaker Geertjan Lassche een portret van Louis van Gaal, de volgens vele mensen beste voetbaltrainers die ons land ooit heeft gekend én de man over wie iedereen wel een mening heeft. Toch is het niet alleen zijn carrière die in deze documentaire aan het licht komt: ook zijn er beelden te zien hoe Louis van Gaal Sinterklaas viert met zijn familie, thuis op de bank geniet van een wijntje met Truus en voor het eerst openlijk spreekt over leven met prostaatkanker. 

Louis van Gaal

In deze eerste aflevering vertelt Van Gaal onder meer over zijn jeugd en opleiding en blikt hij terug met onder meer Edgar Davids, Ronald en Frank de Boer en Luís Figo. Ook komen Truus en zijn twee dochters aan het woord.

Deel 2 van de film staat gepland voor volgende week donderdag.

Meer over