Louis Theroux: Surviving America's most hated family

Louis Theroux gaat terug naar de Westboro Baptist Church

NPO 3 - vrijdag 10 juni om 20:23

© NPO 3
De controversiële, homohatende Westboro Baptist Church krijgt opnieuw bezoek van Louis Theroux. Sinds zijn laatste bezoek is oprichter Fred Phelps overleden. Welke gevolgen heeft dit verlies voor zijn (ex-)volgelingen? Hij onderzoekt het in de reportage Surviving America's Most Hated Family.

De geloofsovertuiging van de Westboro Baptist Church maakt dat dit Amerikaanse kerkgenootschap controversieel is. Volgens de inmiddels overleden oprichter Fred Phelps is homoseksualiteit een van de ergste zonden die een mens kan begaan, eentje die God bestraft met hel en verdoemenis. Zijn volgelingen demonstreren na (natuur)rampen of aanslagen bij begrafenissen van slachtoffers. Ze zien deze gebeurtenissen als Gods wraak op de mensheid voor het toestaan van homoseksualiteit.

Louis Theroux

Louis Theroux bezocht deze gemeenschap al meerdere keren en keert in Surviving America's Most Hated Family terug naar de thuisbasis van de kerk. Hij onderzoekt de gevolgen van Phelps' dood voor de leden en de mensen die sinds zijn overlijden de gemeenschap verlieten.

Meer over