Love Actually

Premier Hugh Grant is verliefd

NET 5 - woensdag 15 april om 20:30

© ftp://193.138.67.49
Is er een betere combinatie dan Kerst en liefde? Volgens de makers van romcomklassieker Love Actually in ieder geval niet.

En gelijk hebben ze: het is heerlijk wegzwijmelen bij de liefdesperikelen van de personages in Love Actually. Met Londen in kerststemming als decor wordt het er alleen maar sfeervoller op.

Love Actually

Regisseur en scenarioschrijver Richard Curtis (bekend van die andere romcomklassiekers Four Weddings and a Funeral en Notting Hill) propte Love Actually helemaal vol met personages en hun liefdesperikelen.

Zo wordt de kersverse Britse premier (Hugh Grant) smoorverliefd op huishoudster Natalie (Martine McCutcheon) en zijn collega's Sarah (Laura Linney) en Karl (Rodrigo Santoro) al twee jaar stiekem verliefd op elkaar.

Ondertussen heeft verse bruid Juliet (Keira Knightley) niet door dat de beste vriend van haar man misschien wel meer wil dan alleen vriendschap.

Dat zijn nog maar een paar van de liefdesverhalen die Curtis in Love Actually op virtuoze wijze samen laat komen.

Alles is liefde

En hoe zit het met de kerstfeer? Dat zit wil snor, al zeggen we het zelf. De supersfeervolle kerstversieringen in Londen doen hun werk. En dan is er ook nog oude rocker Billy Mack (Bill Nighy), die zijn comeback probeert de maken met de kerstsingle 'Love is all around'.

Actrice en scenarioschrijver Kim van Kooten haalde haar inspiratie voor de Nederlandse romkomhit Alles is liefde bij Love Actually. Ze verving Kerst voor het typisch Nederlandse sinterklaasfeest en klaar was Kim.

Meer over