Love & Other Drugs

Valt Jake Gyllenhaal voor Anne Hathaway?

Viaplay TV - zaterdag 19 februari om 20:30

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
In Love & Other Drugs wordt een vertegenwoordiger in medicijnen verliefd op een parkinsonpatiënt. Wat heeft haar ziekte voor invloed op hun relatie?

Jamie is een verkoper, en een goede. Als hij zijn baan bij een elektronicazaak kwijtraakt, stapt hij doodleuk over naar een medicijnengigant.

Love & Other Drugs

Want of hij nou pijnstillers of stereo's aan de man moet brengen, dat maakt hem niet uit. Verkopen is verkopen.

In zijn nieuwe baan doet Jamie het dan ook goed. Als erectiepil Viagra op de markt komt, groeit hij uit tot een absolute topverkoper.

Tijdens een van zijn artsenbezoekjes gebeurt er iets bijzonders. Jamie ontmoet Maggie (Anne Hathaway).

Ze is mooi, slim en vrijgevochten. Precies het type waar hij op valt.

Maar er is in Love & Other Drugs wel een probleem: Maggie heeft een vroege vorm van de ziekte van Parkinson. Wat voor invloed heeft dat op hun prille liefde?

Anne Hathaway

Tijdens de promotietour van Love & Other Drugs moesten hoofdrolspelers Anne Hathaway en Jake Gyllenhaal eindeloos vertellen over de seksscènes. Daar zijn er in deze film namelijk nogal wat van te zien.

“Dit zijn mensen die geen probleem hebben met hun kleren uittrekken. Ze zijn alleen wel doodsbang om hun kwetsbaarheid te tonen, om emotioneel naakt te gaan”, vertelde Hathaway in een interview met Vogue.

Ze moest zich dan ook helemaal overgeven voor de rol. Dat viel haar zwaar. “Ik was een wrak van start tot einde. Ik denk dat ik iedere dag heb gehuild. Ik moest veel meer op de mensen om me heen leunen dan ik gewend ben. Ik stortte helemaal in.”

Meer over