Love, Simon

SBS9 zendt de indrukwekkende jeugdfilm Love, Simon uit

Viaplay TV - dinsdag 24 oktober om 20:30

© 20th Century Fox
Love, Simon is een fijne coming-of-age-film over een homoseksuele tiener die niet weet hoe hij zijn coming-out moet aanpakken.

Simon is een gewone Amerikaanse tiener uit een hecht gezin, met een toffe vriendengroep en een prima tijd op zijn middelbare school. 

Love, Simon

Maar Simon (Nick Robinson) heeft een geheim: hij valt op jongens. De sympathieke zeventienjarige knul vindt het spannend om dit wereldkundig te maken. Daarnaast worstelt hij ook (en vooral) met het waarom van zo’n coming-out. Waarom is zoiets überhaupt nodig als hij dezelfde Simon blijft?

Als hij online in contact komt met een jongen die in hetzelfde schuitje zit, wordt de behoefte om gewoon zichzelf te kunnen en mogen zijn steeds sterker. En hij wordt verliefd.

Love, Simon is een frisse romcom en een coming-of-ageverhaal in een. De puike jonge cast zorgt ervoor dat de film boeiend en aanstekelijk vrolijk is.

Nick Robinson

Hoewel het verhaal niet baanbrekend is, is dit toch een bijzondere film. Love, Simon is de eerste door een grote Hollywoodstudio geproduceerde film met een homoseksuele tiener in de hoofdrol.

Voor hoofdrolspeler Nick Robinson kwam het onderwerp van de film erg dichtbij zijn eigen leven. Rond de tijd dat de opnames begonnen vertelde zijn jongere broertje aan zijn familie dat hij op jongens valt.

Meer over