Kelvin Harrison Jr. roept vragen op in psychologische thriller Luce

14 september 2022 16:14 | kijktips | Door Judith Regeling

© http://www.betv.be/press

Als tiener Luce een verontrustend opstel inlevert, roept dat vragen op. Is hij de modelleerling die hij altijd leek óf toch het monster dat uit zijn tekst naar voren komt? Je ziet het vanavond om 20:30 uur op Film1 Première.

Tien jaar geleden adopteerden Amy (Naomi Watts) en Peter (Tim Roth) een jongen uit Eritrea. Ondanks wat opstartproblemen vanwege zijn geschiedenis als kindsoldaat, heeft Luce (Kelvin Harrison Jr.) zijn draai gevonden. Hij is niet alleen een groot atletiektalent, hij behoort ook tot de beste leerlingen van de school. Zijn ouders konden daar niet blijer mee zijn, maar hun sprookje verandert sneller dan verwacht wanneer ze worden gedwongen om het geïdealiseerde beeld van hun zoon bij te stellen.

Luce

We horen het je denken: waarom? Nou, dat heeft alles te maken met een opstel dat hij schrijft over de noodzaak van geweld. Docent Harriet Wilson (Octavia Spencer) leest er aanwijzingen in dat Luce gewelddadige plannen heeft. De vraag van deze intrigerende psychologische thriller is dan ook: Is er nu echt iets ‘mis’ met Luce of ziet Harriet spoken? Of ligt de waarheid ergens in het midden? En in hoeverre heeft Luce zijn trauma’s echt verwerkt?

Naomi Watts

De inmiddels 53-jarige actrice Naomi Watts viel vrijwel direct voor het script van deze nagelbijtend spannende film. "Zodra ik de pagina's begon om te slaan, had ik het gevoel dat het echt rijk en dynamisch materiaal was. Het kroop onder mijn huid. Ik vond het geweldig hoe het verhaal van personage naar personage verschuift, waarbij je er één beoordeelt en ze dan volgt en vergeeft, en dan naar de volgende gaat - je beweegt gewoon alle kanten op."

Wil je dit nu ook ervaren? Luce is vanavond om 20:30 uur te zien op Film1 Première. Terugkijken kan via Film1 On Demand.

Meer over