Lucy: Scarlett Johansson heeft er de buik vol van

14 september 2018 10:45 | kijktips | Door Jacob-Jan van de Groep

© MBP2

Koreaanse drugsdealers dwingen de Amerikaanse Lucy (Scarlett Johnansson) drugs voor haar te smokkelen. Als het pakket drugs in haar maag openbarst, gebeurt er iets geks: Lucy verandert in een hyperintelligente superstrijder.

Veel slechter had Lucy het niet kunnen treffen. Haar kersverse vriendje drijft haar zo in de handen van de meedogenloze Koreaanse drugsdealer Mr. Jang. En dan overleeft hij het nog niet ook. Lucy wordt wakker in een hotelkamer met een groot litteken op haar buik.

Superstrijder

 

Wat blijkt: Jangs handlangers hebben een pakket drugs in haar buik geïmplanteerd. Ze moet nu vanuit Taipei naar Europa reizen om de boel af te leveren. Zover komt het alleen niet: nog voor Lucy het land uit is, scheurt het pakje open. En dan gebeurt er iets geks: door de drugs verandert Lucy in een hyperintelligente superstrijder.

Hersenen

Professor Norman (Morgan Freeman) weet hoe dat komt. Door de drugs gebruikt Lucy ineens delen van haar hersenen die ze nooit eerder heeft gebruikt. Lucy gebruikt haar kersverse superkrachten om Mr. Jang en zijn bende eens flink terug te pakken.

Uitgangspunt

Lucy gaat uit van het idee dat de mens maar 10 procent van zijn hersenen zou gebruiken. Als je de volle 100 procent zou gebruiken, zou je een soort supermens worden. Regisseur Luc Besson weet donders goed dat dat onzin is. Als uitgangspunt voor een sciencefictionfilm werkt het wel goed, vandaar dat hij het idee voor Lucy toch gebruikte.

Meer over