M

Wint Martien Meiland de NS Publieksprijs?

NPO 1 - woensdag 17 november om 19:05

© KRO-NCRV
Presentatrice Margriet van der Linden ontvangt vanavond in M. de zes genomineerden voor de uitreiking van de NS Publieksprijs voor het beste boek. Aan tafel onder anderen Martien Meiland, Johan Derksen, Maike Meijer en Saskia Noort.

De genomineerden voor de NS Publieksprijs voor het beste boek van het jaar zitten in M bij Margriet van der Linden aan tafel voor de feestelijke uitreiking. Lezers konden stemmen op ‘Bonuskind’ van Saskia Noort, ‘Derksen’ van Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman, ‘Ik ga leven’ van Lale Gül, ‘Martien’ van Jan Dijkgraaf, ‘Wen er maar aan’ van Maike Meijer en ‘Opgewekt naar de eindstreep’ van Hendrik Groen.

Hendrik Groen

Dit laatste deel uit de trilogie over de gelijknamige verzorgingshuisbewoner speelt zich af in Bergen aan Zee. Groen is er na de sluiting van zijn vorige huis naartoe verhuisd, zijn hechte vriendenclub is uit elkaar gevallen. De eerste twee delen van de trilogie, waar ook een tv-serie van is gemaakt, wonnen in 2016 en 2018 al de NS Publieksprijs.

Ruud ten Wolde

Toch is er nog een gevaarlijke outsider: het boek Ziek Gelukkig van de in oktober overleden RTL Boulevard-verslaggever Ruud ten Wolde. Na zijn overlijden startten zijn familie en vrienden een online campagne waarin ze lezers oproepen om hun stem uit te brengen voor de NS Publieksprijs. Het boek stond namelijk niet op de lijst, maar stemmers hadden wel de mogelijkheid om een boek naar eigen keuze in te vullen. Als dit in groten getale is gedaan, zou hij er zomaar postuum nog met de prijs vandoor kunnen gaan. 

Meer over