De kwis met ballen

Maak je zomer spetterend met De Kwis met Ballen op SBS6

SBS 6 - zaterdag 24 juni om 21:26

© William Rutten

De zomer breekt aan en dat betekent dat het tijd is voor verfrissende en hilarische entertainment. Kijk daarom vanaf vanavond iedere zaterdag naar De Kwis met Ballen, een gloednieuwe spelshow van SBS6 die je gegarandeerd aan het lachen maakt. 

Onder de bevlogen leiding van presentator Johnny de Mol strijdt elke aflevering een vijfkoppig team om een mooi geldbedrag. Het doel van het spel is simpel: beantwoord tien uitdagende quizvragen correct en win een prachtige geldprijs van maar liefst 25.000 euro. 

De Kwis met Ballen

Dit klinkt misschien als een eitje, maar niets is minder waar. Er is namelijk een twist. In deze hilarische en spannende quiz verdelen de deelnemers zich bij elke vraag bij een van de zes antwoordopties. Iedere optie is gelinkt aan een bal.  

Staat een speler bij het juiste antwoord? Dan is er niets aan de hand en stopt de bal op tijd. Maar geeft de kandidaat in kwestie een fout antwoord, dan neemt hij of zij een onvrijwillige duik in het verkoelende zwembadwater dat zich onder hem of haar bevindt.

Samenwerken

Wat De Kwis met Ballen verder uniek maakt, is het teamaspect. De deelnemers vormen elke aflevering een hecht vijfkoppig team dat elkaar door en door kent. Of het nu collega's zijn, familieleden, beste vrienden of voetbalmaatjes, ze weten precies wat ze aan elkaar hebben. Hopelijk voor hen zorgt dit ook voor een sprankje geluk: niemand wil immers eindigen met een nat pak. 

De Kwis met Ballen is zaterdag 24 mei om 21:30 uur te zien op SBS6. Aflevering 2 t/m 8 starten om 21.55 uur op SBS6.

Meer over