Machete

Danny Trejo wil wraak

Viaplay TV - donderdag 22 juli om 20:30

© ftp://ftp.joj.sk/
Veel mensen zien Machete liever dood dan levend. Wanneer de Mexicaanse vechtersbaas in de val wordt gelokt, zint hij op wraak. Het resultaat daarvan is bijzonder bloederig.

Drugsbaron Torrez (Steven Seagal) ontvoert de vrouw van de Mexicaanse agent Machete Cortez. Als zij bij een bevrijdingsactie om het leven komt, maakt de agent een carrièreswitch: hij wordt premiejager.

Machete

Actieheld Machete (Danny Trejo) zag het levenslicht in Robert Rodriguez' en Quentin Tarantino's pulptweeluik Planet Terror en Death Proof. Hij maakte zijn opwachting in een trailer die tussen de twee films door werd vertoond.

Machetes trailer sloeg zo aan bij het publiek dat Rodriguez besloot een hele film aan hem op te hangen. Dat werd Machete. 

Het verhaal is simpel: Machete neemt als huurling een klus aan, wordt in de val gelokt en is vervolgens uit op wraak. Dat doet hij op niet al te subtiele wijze, dus hoedt u voor de vele bloederige actiescènes.

Net als Planet Terror en Death Proof is Machete een hommage aan de ouderwetse B-film waar de liefde voor het genre vanaf spat.

Danny Trejo

Niet alleen het bioscooppubliek was enthousiast over Machete. Acteur Danny Trejo wilde de rol dolgraag spelen.

Toen Rodriguez het karakter had verzonnen, bleef Trejo hem bellen om hem te vertellen dat hij de film móest maken. Op een gegeven moment vroeg Rodriguez hem waarom hij niet gewoon een sms'je stuurde.

Trejo's antwoord, "Machete don't text." (Machete sms't niet), werd een van Machetes catchphrases.

Rutger Hauer

Machete is niet de enige film die geboren is uit de trailers rondom Death Proof en Planet Terror. Ook Hobo with a Shotgun, met Rutger Hauer als het titelpersonage, is gebaseerd op zo'n trailer.

Meer over