Mad Max 2: The Road Warrior

Mel Gibson scheurt verder door de woestijn in Mad Max 2: The Road Warrior

Paramount - dinsdag 28 mei om 20:30

© Warner Bros
In Mad Max 2: The Road Warrior scheurt Mel Gibson in zijn afgeragde bolide dwars door de woestijn op zoek naar water en benzine.

Mad Max, de spectaculaire doorbraakfilm van acteur Mel Gibson, leende zich goed voor een vervolg. Dit sterke tweede deel zit weer vol grootse actiescènes en achtervolgingen.

Mad Max 2: The Road Warrior

In een postapocalyptische wereld is voormalig politieman Max Rockatansky (Gibson) op zoek naar drie dingen: water, eten en voedsel. In de woestijn stuit hij op een afgelegen gemeenschap in een oude olieraffinaderij.

De mensen daar zijn in een constante strijd verwikkeld met een meedogenloze bende die het op hun voedsel- en brandstofvoorraden voorzien heeft. In Mad Max 2: The Road Warrior helpt Max de bewoners van de raffinaderij hun voorraden dwars door de woestijn naar een veilige plek te brengen.

Mel Gibson

Hoewel hij de hoofdrol speelt, heeft Mel Gibson niet bepaald veel tekst in Mad Max 2: The Road Warriors. Max heeft in totaal zestien regels dialoog. Eigenlijk zijn het er zelfs maar vijftien. Max zegt een regel namelijk twee keer: “I only came for the gasoline.”

George Miller

Na drie films was regisseur George Miller toch nog niet klaar met Mad Max. In 2015 blies hij de franchise nieuw leven in met Mad Max: Fury Road.  Die film, nu met Tom Hardy in de hoofdrol werd een groot succes. Fury Road won zes Oscars.

Meer over