Mad Max Beyond Thunderdome

Mel Gibson ontmoet Tina Turner in Mad Max Beyonce Thunderdome

Veronica - zondag 29 mei om 22:40

© http://serwisprasowy.tvpuls.pl/
In deze derde Mad Max-film komt de titelheld in het stadje Bartertown terecht. Daar zwaait ene Aunty Entity de scepter.

Max Rockatansky, alias Mad Max (Mel Gibson) is ondertussen wel wat gewend. Al twee films lang scheurt hij in zijn afgeragde auto door de woestijn op zoek naar water en benzine.

Mad Max Beyond Thunderdome

In zijn Mad Max Beyond Thunderdome, zijn derde avontuur, belandt Max in iets wat wel wat wegheeft van een stadje. Bartertown heet het plaatsje.

Max is er niet bepaald welkom. Aunty Entity (Tina Turner), de zelfverklaarde koningin van Bartertown, wil van de nieuwkomer af.

Daar weet ze wel een manier voor: Max moet een gevecht op leven en dood leveren in een speciale arena. Als hij wint, mag hij blijven.

Alleen is Aunty niet echt een vrouw van haar woord. Als hij de matpartij met de Master/Blaster inderdaad winnend afsluit, verbant ze hem.

Dat had ze misschien beter niet kunnen doen. In de woestijn sluit Max zich aan bij een groep jongeren die proberen haar bewind omver te werpen.

Tina Turner

Voor Tina Turner waren de opnames van Mad Max Beyond Thuderdome niet bepaald een makkie. De jurk die Aunty Entity in de film draagt, woog ruim 50 kilo, die de zangeres dus constant mee moest zeulen.

En dan droeg ze ook nog een pruik. Dat ding zat ook niet bepaald lekker: Turner moest haar hoofd kaalscheren, anders paste hij niet. Daar deed de Queen of Rock 'n' Roll niet moeilijk over.

Meer over