Madagascar

Van de dierentuin naar Madagaskar

Com. Centr. - zaterdag 13 juni om 20:00

© http://info.premiere.de
Dieren horen in het wild, niet in een dierentuin. Toch? Vier ontsnapte dierentuindieren ontdekken dat leven in het wild nog helemaal niet zo eenvoudig is.

De dieren in de Central Park Zoo in New York leiden een comfortabel bestaan. Zebra Marty is toch niet tevreden: hij droomt van vrijheid.

Madagascar

In de animatiefilm Madagascar doet hij er alles aan om die vrijheid ook te krijgen. En dat lukt: met de hulp van een paar criminele pinguïns weet hij te ontsnappen.

De volgende dag zijn Marty's vrienden helemaal in paniek. Waar is hun gestreepte maatje?

Alex de leeuw, Melman de giraffe en Gloria het nijlpaard besluiten Marty dan maar te gaan zoeken. Dat loopt behoorlijk uit de klauwen: het viertal komt op het Afrikaanse eiland Madagaskar terecht.

Daar blijkt dat overleven in het wild helemaal nog niet zo eenvoudig is. Hoe kom je bijvoorbeeld aan eten als er geen verzorgers zijn die dat gewoon komen brengen?

Chris Rock

De makers van Madagascar trokken een blik bekende acteurs open voor het inspreken van de stemmen. Stand-upcomedian Chris Rock speelt zebra Marty.

Ben Stiller is de stoere leeuw Alex en Jada Pinkett-Smith verzorgt de stem van het nijlpaard Gloria. En de giraf Melman? Dat is David Schwimmer, die vooral bekend is als Ross uit Friends.

In bijrolletjes komen ook Sacha Baron-Cohen, Cedric the Entertainer en Bob Saget voorbij.

De film werd een groot succes. Madagascar kreeg niet alleen twee vervolgen, ook de pinguïns die Marty helpen ontsnappen kregen hun eigen film: Penguins of Madagascar verscheen in 2014.

Meer over