Madrid-Madrid in Lissabon

Twee ploegen uit dezelfde stad maken vanavond uit wie de beste van Europa is. Atlético Madrid en Real Madrid reizen naar Lissabon voor de finale van de Champions League.

Rivaliteit

Een stadsderby in de finale van de Champions League, dat is nog niet eerder gebeurd. De rivaliteit tussen de twee Madrileense ploegen is enorm. Atlético is de rauwe arbeidersclub, Real (‘de koninklijke’) de gelikte voetbalvereniging van het establishment. Real Madrid koopt dure spelers, terwijl de eeuwige rivaal vaker onbekende talenten opleidt voor het grote werk.

Christiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo lijkt voor Real opnieuw een hoofdrol voor zich te gaan opeisen. In de halve finale tegen Bayern München maakte hij zijn vijftiende en zestiende Champions League-treffer van het seizoen. Geen enkele speler scoorde zo vaak in één jaargang; kwelgeest Lionel Messi had het oude record in handen
met 14 goals. En er kan nog meer bij. 

Nederlands tintje

De titel pakken in het nationale stadion van zijn vaderland is voor Ronaldo een droom die uitkomt. De fans van Real Madrid dromen ook al jaren van de zege: zij wachten al sinds 2002 op de tiende ‘cup met de grote oren’. Maar Atlético zal er met spits Diego Costa alles aan doen om dit feest te verstoren. De finale heeft ook nog een Nederlands tintje: scheidsrechter Björn Kuipers leidt het duel. Het is voor het eerst in 13 jaar dat een Nederlander de Champions League-finale fluit. Doen ‘we’ toch nog een beetje mee.

De UEFA Champions League finale wordt uitgezonden op zaterdag 24 mei op Nederland 3 om 20:00 uur.

Reageren