Maestro

De Grande Finale van Maestro

NPO 1 - zondag 16 januari om 20:24

© AVROTROS
De strijd om de gouden baton is bijna gestreden. De twee finalisten Simone Kleinsma en rapper Sor dirigeren traditiegetrouw een zelfgekozen stuk en de Vijfde Symfonie van Beethoven. Worden ze overmand door de zenuwen of valt er juist een tienenregen?

De spannendste aflevering van Maestro is aangebroken. Het is de finale, waarin de twee beste kandidaten Simone Kleinsma en Sor een door het orkest gekozen stuk, en traditiegetrouw de Vijfde Symfonie van Beethoven dirigeren. En er staat veel op het spel. De winnaar krijgt niet alleen de gouden baton, diegene mag nog een keer dirigeren tijdens een zomerconcert in Het Concertgebouw.

Frits Sissing

Na deze finale heeft Frits Sissing zijn zesde seizoen erop zitten. Zou hij stiekem niet eens mee willen doen? "Als ik het niet had gepresenteerd, zou ik het zeker overwegen. En me er dan heel goed in verdiepen, zodat ik zo ver mogelijk kom." De fanatiekeling hoeft niet lang na te denken over welk stuk hij zou willen dirigeren. "Het thema uit Schindler's list, die dramatische muziek is prachtig."

Meer over