Maestro

Frits Sissing is terug met een kersvers seizoen van Maestro

NPO 1 - zondag 3 december om 20:23

© Elvin Boer
In het zevende seizoen van Maestro is opnieuw te zien hoe moeilijk dirigeren is. Zeven BN’ers nemen de baton ter hand en proberen het orkest te laten vlammen. Dirigent Ed Spanjaard is de nieuwe juryvoorzitter.

In deze start van het zevende seizoen van Maestro zijn niet alleen de deelnemende BN’ers nieuw, er is ook een nieuwe juryvoorzitter: dirigent en pianist Ed Spanjaard. Hij was chef-dirigent van het Limburgs Symfonie Orkest en het Nieuw Ensemble, trad op met popartiest Spinvis én was verantwoordelijk voor de muziek bij het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Ed Spanjaard

Spanjaard houdt ervan om een muziekstuk met de orkestleden helemaal uit te diepen. Nu gaat hij dat doen met de BN’ers, de dirigenten-in-spe van dit seizoen. Dat zijn artiest en schrijver Pepijn Lanen, muzikant Frédérique Spigt, volkszanger Ammar Bozoglu, actrice Tjitske Reidinga, stand-up comedian Glodi Lugungu, presentator en acteur Chris Zegers en journalist en presentator Roos Moggré.

Wanneer is Maestro op televisie te zien?

Het zevende seizoen van Maestro gaat op 3 december van start en is vanaf dan iedere zondag vanaf 20:25 uur te zien bij AVROTROS op NPO1.

Meer over