Cabaretiers vinden van wel

Mag je grappen maken over corona?

Veel Nederlanders schieten in de kramp bij een grap over het coronavirus. Nederlandse grappenmakers schieten daar weer van in de kramp en ergeren zich kapot aan de zogenoemde 'corona-gestapo'.

Jort Kelder, Pieter Derks en Marcel van Roosmalen duiken vanavond op in deel 2 van Dat zijn geen grappen in coronatijd. In dit tweeluik laat omroep Powned cabaretiers en opiniemakers reageren op op ze volgens bepaalde mensen nog wel en niet mogen in tijden waarin het land gebukt gaat onder COVID-19.

Grenzen aan de grap

Dat zijn geen grappen is een terugkerende PowNed-documentaire van programmamakers Dominique Weesie en Vera Verzijl. De documentaire verkent de grenzen van de grap en laat bekende cabaretiers en opiniemakers hun beschouwing geven over veelbesproken maatschappelijke thema’s.

Niet voor tere zieltjes

Weesie: “Dagelijks worden we overspoeld met onheilspellende en melancholische berichten. Maar wat we missen is de humor en nuchterheid. Dwarse denkers die ons een spiegel voorhouden. Dat is wat wij met deze editie doen. Een documentaire niet voor tere zieltjes, zodat het debat op het scherpst van de snede gevoerd kan blijven worden.”

Meer over:

Reageren