Maggie's Plan

Maggie's Plan verloopt helemaal niet zo volgens plan

CANV - zaterdag 26 maart om 22:13

© ftp://ftp.joj.sk/
In de romantische tragikomedie Maggie's Plan lijkt het erop alsof niets in Maggie's leven volgens plan verloopt. Maar is dat ook zo?

Dertiger Maggie (Greta Gerwig) is er klaar voor om moeder te worden. Omdat ze alleen is, en nog nooit een relatie heeft gehad die langer duurde dan een half jaar, kiest ze ervoor om via een zaaddonor zwanger te worden.

Maggie's Plan

Alleen is ze ondertussen wel verliefd geworden op de getrouwde John (Ethan Hawke). En hij op haar.

Een paar jaar later ziet de wereld er heel anders uit. John en Maggie zijn getrouwd en hebben een wolk van een dochter.

Alleen krijgt zij nu haar twijfels over hun relatie.

Met de tragikomedie Maggie’s Plan geeft regisseur Rebecca Miller een inkijkje in het leven van een vrouw die er vast van overtuigd is dat alles maakbaar is, dat alles op zijn pootjes terechtkomt als ze maar genoeg haar best doet. Gaandeweg ontdekt ze dat het in sommige gevallen misschien toch beter is de controle uit handen te geven.

Travis Fimmel

Travis Fimmel speelt in Maggie's Plan de rol van Guy, de gast die Maggies zaaddonor moet worden. Hij kreeg die rol op een bijzondere manier: op aanraden van de man van Rebecca Miller.

Dat is niet zomaar iemand: Miller is getrouwd met acteur – en drievoudig Oscarwinnaar – Daniel Day-Lewis. Hij was onder de indruk van Fimmel in de serie Vikings.

Meer over