Magnum Force

Clint Eastwood zoekt een seriemoordenaar

SBS 9 - donderdag 25 maart om 20:30

© Turner
Een seriemoordenaar lijkt het op criminelen gemunt te hebben. Politie-inspecteur 'Dirty' Harry Callahan (Clint Eastwood) gaat op zoek naar de dader.

Een viervoudige moord op klaarlichte dag, midden in een drukke straat is het begin te zijn van een reeks moorden. Omdat de slachtoffers stuk voor stuk criminelen zijn, groeit de mysterieuze moordenaar langzaam maar zeker uit tot een volksheld.

Magnum Force

Niet in de ogen van rechercheur 'Dirty' Harry Callahan (Clint Eastwood) trouwens. Hij krijgt in Magnum Force steeds meer het vermoeden dat de dader wel eens bij de politie zou kunnen werken.

Collega of niet, dat maakt voor Callahan niet uit. Een moordenaar hoort achter de tralies, dus daar gaat dit exemplaar ook belanden. 

Net als in voorganger Dirty Harry gebruikt Harry weer behoorlijk onconventionele (lees: lompe) opsporingsmethoden. Maar kan dat wel als iemand die methodes al kent? Er misschien zelf ook mee werkt?

Clint Eastwood

Het verhaal van Magnum Force is losjes gebaseerd op gebeurtenissen in Brazilië. Corrupte agenten maakten daar in de jaren 70 jacht op criminelen die ze niet veroordeeld konden krijgen.

Eastwood vond het een goed idee om daar een film over te maken. Ook omdat hij iets wilde met de controverse ronde de eerste Dirty Harry-film.

Critici vonden dat die film fascisme en eigen rechter spelen promoot. Met Magnum Force kon Eastwood laten zien dat Harry Callahan geen fascist is.

Magnum Force is de favoriete Dirty Harry-film van hoofdrolspeler Clint Eastwood.

Meer over