Maid in Manhattan

Jennifer Lopez heeft geen cent te makken

NET 5 - donderdag 19 november om 22:35

© Turner
In Maid in Manhattan ontmoeten een rijke man en een kamermeisje elkaar in een luxe hotel. De man in kwestie denkt dat zij net zo welgesteld is als hij, maar zijn droomvrouw heeft geen cent te makken.

Jennifer Lopez speelt de hoofdrol in de romantische komedie Maid in Manhattan. Haar personage Marisa is, net als ‘Jenny from the block’ zelf, van bescheiden komaf.

Maid in Manhattan

Sterker nog, alleenstaande moeder Marisa heeft geen cent te makken. Ze woont in de Bronx en werkt als kamermeisje in een chic hotel in Manhattan. Met haar salarisje kan ze de eindjes net aan elkaar knopen.

In het hotel komt Marisa de invloedrijke politicus Christopher Marshall (Ralph Fiennes) tegen. Omdat ze op dat moment haar werkkleding niet aan heeft, denkt hij dat Marisa net als hij een hotelgast is.

Chris is onder de indruk van Marisa en zij ziet hem ook wel zitten. Terwijl de vlinders door haar buik fladderen, maakt Marisa zich ook zorgen.

Wat als Chris ontdekt dat ze geen rijke hotelgast is? Kiest hij dan toch voor haar of verkiest hij geld en aanzien boven de liefde?

Jennifer Lopez 

Scenarioschrijver John Hughes heeft het liefdesverhaal in Maid in Manhattan niet uit zijn duim gezogen. Hij liet zich inspireren door het verhaal van Steven C. Rockefeller en Anne-Marie Rasmussen.

Hij was de zoon van de gouverneur van New York, zij werkte als kamermeisje in een van de hotels die de familie Rockefeller bezat. Het koppel trouwde in 1959.

Meer over