Maleficent

Angelina Jolie is de wraaklustige fee Maleficent

BBC 1 - zaterdag 18 december om 15:30

© https://pressroom.hbo.pl
Maleficent is gebaseerd op Doornroosje, maar nu bekijken we het sprookje vanuit het perspectief van de boze heks. Dit avontuur gaat over de machtige, wraaklustige fee Maleficent (Angelina Jolie).

Zij is de baas van het gebied De Moors, waar de natuur en magie centraal staan. 

Angelina Jolie

Maleficent (Angelina Jolie) is gelukkig, tot de koning van het naburige rijk met zijn leger haar land binnenvalt en de macht overneemt. Maleficent groeit uit tot een belangrijk figuur binnen het verzet, met haar vriend Stefan (Sharlto Copley) aan haar zijde. Op den duur krijgen Stefans politieke ambities de overhand: in ruil voor macht verraadt hij Maleficent.

Uit wraak vervloekt Maleficent zijn eerstgeboren kind. Pas als het te laat is, beseft ze dat deze Aurora (Elle Fanning) misschien wel degene is die voor vrede in het koninkrijk kan zorgen.

Maleficent

Het prachtig gefilmde Maleficent laat zien dat het onderscheid tussen goed en kwaad niet altijd eenvoudig te maken is. Tussen het wit van goed en het zwart van kwaad zitten oneindig veel grijstinten.

Maleficent is gebaseerd op het sprookje Doornroosje, maar dan bekeken vanuit het perspectief van de heks. In het sprookje was het nooit duidelijk waarom de heks nou zo boos is. Maleficent geeft haar een gezicht en een verleden.

Meer over