Maleficent

Angelina Jolie is boos

NET 5 - dinsdag 8 december om 20:30

© http://www.viasatpress.hu
Maleficent is gebaseerd op Doornroosje, maar nu bekijken we het sprookje vanuit het perspectief van de boze heks. Dit sprookjesachtige avontuur gaat over de machtige, wraaklustige fee Maleficent (Angelina Jolie).

De fee Maleficent (Angelina Jolie) is de baas van het gebied De Moors, waar de natuur en magie centraal staan. 

Maleficent

Maleficent is gelukkig, tot de koning van het naburige rijk met zijn leger haar land binnenvalt en de macht overneemt. Maleficent groeit uit tot een belangrijk figuur binnen het verzet, met haar vriend Stefan (Sharlto Copley) aan haar zijde. Op den duur krijgen Stefans politieke ambities de overhand: in ruil voor macht verraadt hij Maleficent.

Uit wraak vervloekt Maleficent zijn eerstgeboren kind. Pas als het te laat is, beseft ze dat deze Aurora (Elle Fanning) misschien wel degene is die voor vrede in het koninkrijk kan zorgen.

Kleurrijk

Het prachtig gefilmde Maleficent laat zien dat het onderscheid tussen goed en kwaad niet altijd eenvoudig te maken is. Tussen het wit van goed en het zwart van kwaad zitten oneindig veel grijstinten.

Maleficent is gebaseerd op het sprookje Doornroosje, maar dan bekeken vanuit het perspectief van de heks. In het sprookje was het nooit duidelijk waarom de heks nou zo boos is. Maleficent geeft haar een gezicht en een verleden.

 

 

Meer over