Mamma Mia!

Amanda Seyfried gaat op zoek naar haar biologische vader in Mamma Mia!

NET 5 - zondag 9 april om 20:00

© United International Pictures
Sophie gaat binnenkort trouwen. Het zou mooi zijn als haar vader haar weg zou kunnen geven. Probleempje: ze weet in Mamma Mia! niet wie haar vader is.

De musical Mamma Mia! is een fijne film voor een ontspannen avond. Deze verfilming van de gelijknamige Broadwaymusical is opgehangen aan liedjes van Abba, dus vrolijkheid is gegarandeerd.

Mamma Mia!

Sophie (Amanda Seyfried) gaat trouwen. Het huwelijk vindt plaats op het Griekse eiland waar haar moeder Donna (Meryl Streep) een pension runt.

Sophie wil in Mamma Mia! dolgraag dat haar vader haar naar het altaar begeleidt. Dat kan nog ingewikkeld worden: ze weet niet wie haar vader is.

Door een beetje graven in Donna’s verleden komt ze tot drie mogelijke kandidaten: Bill (Stellan Skarsgård), Sam (Pierce Brosnan) en Harry (Colin Firth).

Ze nodigt ze alle drie uit in Griekenland. Dat leidt tot allerlei grappige en romantische verwikkelingen, waarbij iedereen te pas en te onpas in zingen uitbarst.

Pierce Brosnan

Als je aan musicals denkt, denkt je nou niet direct aan Pierce Brosnan. Toch waagt de vroegere James Bond zich in Mamma Mia! aan de Abba-liedjes.

Hoe dat komt? Simpel: Brosnan wist helemaal niet in wat voor film hij was gecast.

De producenten hadden hem alleen maar verteld dat de opnames in Griekenland waren en dat Meryl Streep zijn tegenspeler was. Dat laatste was voor Brosnan reden genoeg om zijn handtekening te zetten.

Pas later ontdekte hij dat hij ook zou moeten zingen.

Meer over