Man on a Ledge

Wil Sam Worthington zelfmoord plegen?

Veronica - dinsdag 1 december om 22:35

© © CONCORDE CR-T / MKNS
Op een smal richeltje op de 21e verdieping van een New Yorks hotel staat een man. Hij dreigt naar beneden te springen. Is zijn zelfmoordpoging echt een zelfmoordpoging of is er meer aan de hand?

Nick Cassidy (Sam Worthington) ziet het leven niet meer zitten. Hij gaat een einde aan zijn leven maken. Dat gaat hij doen door vanaf de 21e verdieping van een hotel middenin Manhattan naar beneden te springen.

Man on a Ledge

Daar staat hij dan, op een smal richeltje tientallen meters boven het New Yorkse asfalt. Zo'n Man on a Ledge trekt behoorlijk wat bekijks.

Beneden op straat staan hele hordes ramptoeristen te kijken. Hun smartphones in de aanslag, klaar om Nicks val te filmen. Zij zijn niet de enige mensen die Nick nauwlettend in de gaten houden.

Een speciaal team van de New Yorkse politie probeert hem van gedachten te doen veranderen. Psycholoog Lydia Mercer (Elizabeth Banks) probeert Nick veilig naar beneden te praten.

Consternatie alom dus, maar staat Nick daar wel omdat hij zelfmoord wil plegen?

Sam Worthington

Sam Worthington (bekend van Avatar) wilde de rol van Nick in Man on a Ledge graag spelen. Ieder zijn ding.

Voor de opnames moest de Australische acteur vaak en lang op een smal richeltje in Manhattan staan, ruim zestig meter boven straatniveau. Best pittig voor iemand die hoogtevrees heeft.

Gelukkig zat Worthington wel goed vast in een veiligheidsharnas. De kabels van dat harnas werden in de montage van de film weggepoetst.

 

Meer over