Mapp and Lucia

Historisch drama Mapp and Lucia van start op BBC First

BBC First - donderdag 25 november om 20:30

© BBC
In het Tilling van de jaren 1920 breekt een sociale strijd uit tussen de snobistische Elizabeth Mapp en Emmeline 'Lucia' Lucas. Althans, in de nieuwe serie Mapp and Lucia. Beide dames proberen de elite voor zich te winnen met snobistische culturele evenementen.

Honderd jaar geleden werd sociale status niet gemeten in aantallen 'likes' en volgers, maar ging het erom wie de meeste prominenten wist te trekken met theekransjes, muziekavondjes en benefietevenementen. In de jaren 20 van de vorige eeuw nam de Britse schrijver E.F. Benson die strijd om sociale prestige op de hak in zijn boekenreeks Mapp and Lucia. Een gelijknamige komische dramaserie laat zien dat het thema nog steeds actueel is.

Miranda Richardson

In het plattelandsstadje Tilling is de snobistische Elizabeth Mapp (Miranda Richardson) de onbetwiste koningin van de elite. Dat verandert wanneer de wereldwijze Emmeline Lucas (Anna Chancellor) zich in het plaatsje vestigt. De dames bestrijden elkaar via sociale evenementen waarmee ze de inwoners van Tilling tot wanhoop drijven.

Meer over