Margot at the Wedding

Nicole Kidman is een onuitstaanbare zus in Margot at the Wedding

Viaplay TV - dinsdag 11 juli om 20:30

© Universal Pictures International
Nicole Kidman kruipt in de film Margot at the Wedding in de huid van de onuitstaanbare Margot. Ze heeft al jaren nauwelijks contact met haar zus Pauline, maar besluit toch om naar haar bruiloft te gaan.

Margot Zeller reist samen met haar zestienjarige zoon Claude (Zane Pais) af naar de bruiloft van haar zus Pauline (Jennifer Jason Leigh).

Margot at the Wedding

De zussen hebben elkaar al heel lang niet gesproken en de hereniging gaat dan ook moeizaam. Margot kan het niet laten om Paulines verloofde Malcolm (Jack Black) te bekritiseren en onaantrekkelijk te noemen.
Margot is een schrijfster die haar familie voortdurend gebruikt – eigenlijk misbruikt – voor haar verhalen. Haar relatie staat onder druk en ook de band met haar zusje Pauline wordt steeds slechter.

Hoe dichter de bruiloft van Pauline nadert in Margot at the Wedding, des de groter de problemen worden. De buren zijn boos om een boom in de achtertuin van Pauline, en ook de werkloze Malcolm zorgt voor de nodige irritaties.

Nicole Kidman

Nicole Kidman, Jennifer Jason Leigh en Jack Black weten overtuigend een disfunctionele familie neer te zetten. Tijdens het filmen woonden ze samen om hun rollen extra overtuigend te kunnen spelen. 

Jennifer Jason Leigh was getrouwd met de regisseur van Margot at the Wedding, Noah Baumbach. Hij baseerde zijn film Marriage Story losjes op hun scheiding.

Meer over