I want your song

Mart Hoogkamer zoekt naar een nieuwe Oranje-hit in special I Want Your Song

SBS 6 - zaterdag 29 oktober om 20:00

© William Rutten

Na Viva Hollandia en Wij houden van Oranje is het tijd voor een nieuwe Oranje-hit, zo vindt Mart Hoogkamer. Daarom gaat hij in de WK-special van I Want Your Song op zoek naar een nieuw voetbalvolkslied.

Het SBS6-programma I Want Your Song gooide deze zomer hoge ogen. In tegenstelling tot de vele andere talentenjachten draaide het namelijk in de basis eens niet om de beste zanger of zangeres, maar juist om de persoon erachter: de songwriters. Wekelijks mocht een groep van fanatieke liedjesschrijvers hun song pitchen aan bekende artiesten als Miss Montreal, OG3NE, Nick en Simon en Gerard Joling.

I Want Your Song WK-special

Dat concept zetten de makers nu door met een heuse WK-special. Presentator Snelle ontvangt hiervoor zes gloednieuwe liedjesschrijvers die, speciaal voor de gelegenheid, een Oranje-lied hebben geschreven voor Mart Hoogkamer. Deze pitchen ze één voor één onder begeleiding van een live-band aan de zanger. En dan is de vraag: welk lied verbroedert en met welke song kunnen we straks massaal meezingen wanneer onze voetballende helden zich in Qatar in het zweet werken?

Voetbalhit

Het concept van het programma blijft dus grotendeels hetzelfde op één klein detail na: ditmaal is de uitzending namelijk live te zien op SBS6. Dat geeft de mensen thuis ook de gelegenheid om hun stem uit te brengen. Toch is het uiteindelijk aan Mart Hoogkamer om het winnende lied te kiezen. Deze zal hij aan het einde van de uitzending live ten gehore brengen. Op de maandagochtend na de uitzending wordt het - ook officieel door de KNVB goedgekeurde - lied gelanceerd op Radio 538 en uitgebracht worden op alle muziekkanalen.

I Want Your Song - de zoektocht naar het nieuwe voetbalvolkslied is op zaterdag 29 oktober om 20:00 uur live te zien op SBS6.

Meer over