Chateau Meiland

Martien Meiland zet weer eens flink de boel op stelten in Chateau Meiland

SBS 6 - maandag 11 september om 20:30

© Talpa
Martien heeft zich in deze aflevering van Chateau Meiland voorgenomen de eerste ontbijtdienst in Code Rosé te draaien, maar dat gaat helemaal mis. De oven produceert zoveel rook dat in alle vroegte het brandalarm afgaat en alle gasten naar buiten moeten.

In deze nieuwste aflevering van Chateau Meiland is het dan eindelijk zover: Pensioen Code Rosé is officieel geopend en de allereerste gasten zijn aangekomen. Om te voldoen aan de strikte eisen van de gemeente Noordwijk, heeft Martien zelfs de nacht doorgebracht op een stretcher in het achterhuis.

Lees ook: Alles over Chateau Meiland 2023 

Chateau Meiland

De ochtend van de grote ontbijtservice begint en de hele familie doet haar best om de gasten een smakelijk ontbijt voor te schotelen. Maar, zoals te verwachten valt, gaat dit niet zonder de nodige hilarische chaos. Ze lijken elkaar voortdurend in de weg te lopen en er ontstaat zelfs wat discussie over de juiste manier om een ontbijtbuffet op te zetten.

Daarnaast blijkt de keuken ook niet helemaal geschikt voor het dagelijkse ontbijtgebeuren, waardoor de familie besluit op zoek te gaan naar een gloednieuwe keuken. Hun bezoek aan het keukencentrum zorgt echter voor nog meer verwarring en onzekerheid, aangezien de Meilandjes overspoeld worden met talloze nieuwe ideeën, tot grote wanhoop van de arme verkoopster.

Chaos ten top

Maar het hoogtepunt van de episode komt op de volgende ochtend, wanneer Martien met goede bedoelingen de broodjes op de bodem van de oven plaatst, wat resulteert in een enorme rookwolk. De gasten, die nog in dromenland verkeren, worden bruusk gewekt door het oorverdovende brandalarm. En de enige die deze chaos kan bedaren, is de afwezige Erica. 

Wanneer is Chateau Meiland te zien?

Chateau Meiland is sinds maandag 28 augustus 2023 iedere maandag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Meer over