Martin Clunes: Islands of Australia

Ontmoeting met een walvishaai

Het volle reisprogramma van Martin Clunes leidt hem langs de Tiwi-eilanden, waar hij kan rekenen op een hartelijke ontvangst. Bij de Murioneilanden treft hij tijdens zijn duik clownsvissen, schildpadden én een walvishaai.

Altijd op de hoogte zijn van een nieuwe aflevering van je favoriete programma? Download dan de gratis app van TVgids.nl!

De Tiwi-eilanden liggen in het noorden van Australië, zo’n 80 kilometer boven Darwin. Dit is het gebied van de Tiwi, een volk dat hier al duizenden jaren leeft. In Martin Clunes: Islands of Australia reist Martin naar de Tiwi, waar hij kan rekenen op een hartelijke ontvangst. Ook bezoekt Martin het indrukwekkende Ningaloo Reef bij de Murioneilanden. Hier zwemt hij tussen clownsvissen, pijlstaartroggen, schildpadden én de walvishaai.

Abrolhoseilanden

De Abrolhoseilanden zijn Martins volgende bestemming. Het gaat er hier tegenwoordig gemoedelijk aan toe, maar dat was vroeger wel anders. Op Rottnesteiland - vlakbij Perth - ziet Martin buideldieren en ontdekt hij hoe het eiland aan zijn naam komt. Carnaceiland is zijn laatste stop. Hier leeft de zeer giftige tijgerslang.

 

Meer over: